Tratament transpiratie excesiva

Tratamentul cu toxina botulinica se foloseste pentru hiperhidroza (transpiratie excesiva): axilara primara (care nu poate fi controlata cu agenti locali), palmara, plantara.

Cat dureaza rezultatele?

Tratamentul cu toxina botulinica trebuie refacut o data la sase luni sau doi ani pentru ca rezultatele sa se mentina. Dupa rasul axial transpiratia inceteaza pret de patru-sase luni dupa care revine insa este minima. Ablatiunea cu laser este procedura care trateaza in proportie de 90% transpiratia excesiva; efectul este permanent. Tehnologia radiatiilor cu microunde este eficienta in proportie de 80%; sunt necesare doua-trei sesiuni de tratament.

Cum vor arata inciziile si cicatricile?

Tratamentele chirurgicale precum ablatiunea prin laser si raderea axilei implica una sau doua incizii care se vor transforma in cicatrici insesizabile. Tratamentele nonchirurgicale care implica injectii, curentii electrici, radiatii cu microunde, medicamente orale sau topice nu necesita incizii.

Care sunt riscurile si complicatiile?

– hematoamele si seroamele (acumulari de sange sau fluid sub piele care vor trebui inlaturate);
– reactie adversa la anestezie;
– infectie, sangerare;
– modificari senzoriale;
– reactii alergice;
– avarii produse structurilor subcutanate;
– rezultate nesatisfacatoare care pot necesita proceduri aditionale.

 

<

The footer area here is fully widgetized, with widgets appearing in one, two, as well as three columns. Insert as many as you’d like, or none at all; it’s completely up to you.