Cabinet dermato-estetica

0749 27 54 89 contact@drsaidac.ro

Mezoterapie

Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical ce implică injectări multiple în mezoderm cu substanţe farmaceutice, vitamine şi alte ingrediente.

Mezoterapia facială sau “cocktailul frumuseţii” se aplică la nivelul feţei, gâtului sau decolteului şi ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii, la estomparea ridurilor şi în anumite cazuri la corectarea unor semne şi cicatrice. Tratamentul se injectează şi în mâini, având acelaşi efect de rejuvenare.

Care sunt principalele beneficii?

Mezoterapia facială estompează ridurile fine, hidratează tenul şi îl ajută să producă elastină şi colagen, două substanţe responsabile de aspectul ferm şi proaspăt al acestuia. Tratamentul are rol nutritiv, antioxidant, stimulează microcirculaţia şi metabolismul celular local, efectul final fiind cel de rejuvenare (reîntinerire).

Mezoterapia este o procedura minim invaziva, o alternativa eficienta la procedurilor chirurgicale ce este destul de des folosita ca tratament de reintinerire. Aceasta procedura consta in introducerea in derm a unor substante cu rol terapeutic in zonele pe care dorim sa le tratam. Aceasta se efectueaza cu ajutorul unor microinjectii, fiind necesar a se repeta periodic pentru rezultate pe termen lung.

Produsele folosite in cadrul tratamentelor contin foarte multi compusi activi, necesari pentru o functionare optima a celulelor pielii. Acesti compusi activi au rolul de a stimula regenerarea celulara, de a hrani si hidrata in profunzime, de a stimula formarea colagenului si cresterea metabolismului celular.

Studiile efectuate in timp au aratat  ca pielea isi poate imbunatati aspectul prin introducerea in straturile profunde ale pielii a unor vitamine, minerale, aminoacizi, acid hialuronic, etc. Prin mezoterapie, folosirea acesora vor duce la o biorevitalizare a dermului, la topirea depozitelor de grasime, vor contracara efectele imbatranirii cutanate, vor stimula producerea de colagen, a cresterii parului si vor reducere celulita.

Indicatii:

 • tratament rentinerire;
 • piele matura, deshidratata, uscata;
 • hidratare ten;
 • tratamentul cearcanelor;
 • fotoimbatranire cutanata;
 • riduri fine;
 • estompare riduri;
 • pori dilatati;
 • reducerea celulitei;
 • lipsa de tonus;
 • topirea depozitelor de grasime;
 • stimularea cresterii parului;
 • echilibrarea secretiei de sebum;
 • cresterea capacitatii de refacere a pielii;
 • creste elasticitatea pielii;
 • stimularea sintezei de colagen.

Prin mezoterapie putem beneficia de tratament de reintinerire pentru toate zonele corpului. Cand vorbim de hidratare ten facem referire la toate zonele ce pot fi afectate de factorii de mediu sau de stilul de viata precum fata, gatul, decolteul sau mainile. Cu cat inaintam in varsta, diversi factori ne influenteaza sanatatea pielii si la un moment dat vom avea nevoie de mici retusuri precum imbunatatirea elasticitatii pielii, sedinte de rejuvenare, iar la nivelul fetei de estompare riduri si nu numai.

Ca in orice tip de tratament de reintinerire, si in cazul in care optam pentru mezoterapie vom avea diverse variante in functie de zona pentru care dorim interventia, precum si in functie de conditia pielii.

Daca optam pentru hidratare ten vorbim despre mezoterapie de rejuvenare ce se foloseste in general pentru fata, gat, decolteu si maini, fiind un tratament destul de eficient in imbunatatirea si intinerirea globala a calitatii pielii. O astfel de procedura necesita circa 5 sedinte (1 sedinta pe saptamana) ce trebuie repetata de 1-2 ori pe an. Ca rezultatele sa fie unele de durata se recomanda cate o sedinta de intretinere pe luna sau o data la 2 luni.

La nivelul scalpului, in caz de alopecie se vor efectua circa 5-6 sedinte, efectuate la un interval de 1-3 saptamani, cu sedinte de intretinere la 2-3 luni. Prin mezoterapie va fi echilibrata secretia de sebum, se va inlatura matreata, pielea scalpului va fi revitalizata, fiind stimulta cresterea parului.

  La nivelul corpului, putem opta pentru mezoterapia anticelulitica. Acesta este unul din putinele  tratamente ce s-a dovedit a avea efecte clare in diminuarea si eliminarea asa numitului aspect de “coaja de portocala”. Indiferent de numarul de kilograme sau de varsta celulita isi va face aparitia iar tratamentul in acest caz necesita de obicei  un numar mai mare de sedinte in functie de gradul de celulita, de grosimea tesutului adipos, etc.

Fie ca optati pentru acest tip de interventie pentru hidratare ten, pentru estompare riduri, ca tratament anicelulitic, etc., varianta potrivita pentru dumneavoastra va fi stabilita in urma unei consultatii la medicul specialist, care va intocmi un plan in care vor fi incluse numarul de sedinte si costul acestora si totodata va vor fi explicate fiecare procedura in parte, indicatiile, contraindicatiile si efectele adverse, dupa caz.