Cabinet dermato-estetica

Carboxiterapie

Carboxiterapia se refera la administrarea cutanata si subcutanata a dioxidului de carbon, in scopuri terapeutice.

Prin injectarea unei mici cantitati de dioxid de carbon in structurile dermice si subcutanat (grasimea), organismul declanseaza cresterea fluxului de oxigen in zona injectata si ulterior cresterea neogenezei de colagen precum si lipoliza.

Prin urmare afectiunile cele mai indicate a fi tratate cu carboxiterapie sunt:

  • pielea flasca, pielea arsa de soare
  • cercurile intunecate de sub ochi
  • depozitele de grasime localizate
  • vergeturile si celulita

Indicatiile procedurii: 1. Lipoliza – carboxiterapia afecteaza in mod pozitiv procesul fiziologic de oxidare a lipidelor. Datele privind masura circumferintei maxime a coapselor, genunchilor si abdomenului efectuate inainte si dupa tratament, au aratat o reducere semnificativa la toti pacientii.

  1. Rejuvenarea pielii imbatranite– carboxiterapia intradermica in tratamentul pielii imbatranite a demonstrat o imbunatatire a aspectului pielii, precum si un randament ridicat al colagenului. Carboxiterapia poate fi folosita pentru a imbunatati aspectul si calitatea pielii prin marirea si reorganizarea depozitelor de colagen.
  2. Zona periorbitala– cand este folosita in zona periorbitala, carboxiterapia poate trata ridurile, cearcanele, pungile de sub ochi, creste luminozitatea si elasticitatea pielii. Cearcanele si ridurile trebuie sa fie tratate cu injectii intradermice, in timp ce depozitele usoare de grasime trebuiesc tratate cu un amestec de injectii intradermice si subcutanate.

     4. Depozitele de grasime faciale – pentru tratamentul depozitelor superficiale de grasime de sub ochi trebuie folosit un amestec de injectii intradermice si subcutanate.

  1. Vergeturile –In tratamentul vergeturilor cu ajutorul carboxiterapiei, este indicat sa se actioneze pe vergeturile albe si vechi in defavoarea celor tinere si rosii. De asemenea, striatiile adanci sunt de preferat celor subtiri.

Carboxiterapia este una dintre cele mai recent aparute terapii in ajutorul celor ce se lupta cu celulita, cu ridurile, si totodata ca si tratament pentru vergeturi sau tratament pentru cearcane. Aceasta metoda este o alternativa  la folosirea produselor cu Acid Hialuronic, precum si la chirurgia estetica. 

Indicatiile carboxiterapie:

– elimina celulita; – imbunatateste remarcabil ridurile; – reduce stratul de grasime;

– diminueaza cicatricile; – imbunatateste aspectul pielii cu acnee, cicatrici; – in cazul alopeciei, stimuleaza cresterea parului; – tratament pentru vergeturi; – revigoreaza pielea – tratament pentru cearcane;

– diminueaza pungile de sub ochi;

Materialul folosit in aceasta procedura are la baza dioxidul de carbon ce urmeaza a fi injectat sub piele. Carboxiterapia presupune injectarea cu dioxid de carbon oriunde in organism, in zonele in care este necesar. Injectarea se face cu ace foarte fine, subcutanat, unde doze foarte mici de dioxid de carbon se vor administra pentru a stimula organismul sa creeze vase de sange noi. Aceasta procedura este foarte des intalnita ca tratament pentru vergeturi. Dupa injectare, se va efectua un usor masaj ce are proprietatea de a difuza mai rapid dioxidul de carbon pntru ca acesta sa ajunga in celulele rosii din sange, favorizand astfel oxigenarea tesutului. Totodata, prin aceasta metoda se va stimula regenerarea celulelor epidermei, se vor dilate vasele de sange, fiind astfel imbunatatita circulatia sangelui si a oxigenului. Rezultate sunt vizibile chiar dupa primele 3 sedinte, insa o terapie completa presupune 6-7 sedinte de exemplu in caz de tratament pentru cearcane sau chiar mai multe in functie de afectiunea pentru care este folosita.

Daca ati ales aceasta metoda ca si tratament pentru vergeturi, roduri sau tratament pentru cearcane trebuie sa stiti ca desi foloseste dioxid de carbon, carboxiterapia nu este toxica, deci nu trebuie sa va faceti probleme in privinta efectelor secundare. De asemenea, nu este una dureroasa. Durerea in urma procedurii este una usoara spre moderata, iar procedura in comparatie cu alte metode este una destul de rapida. Desi metoda presupune injectarea, aceasta nu se efectuaza cu ajutorul seringilor normale ci cu ajutorul pistolului de mezoterapie ce regleaza debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare precum si cantitatea dozei ce se va administra.

In caz de celulita, carboxiterapia este cea mai eficienta metoda in urma careia se corecteaza asa numitul “aspect de coaja de portocala”, efectele asupra acesteia fiind vizibile imediat. Si nu doar pentru celulita aceasta procedura este de un real ajutor ci si ca tratament pentru vergeturi, fie ele si vechi, precum si a cicatricilor. Vergeturile nu vor disparea complet, insa se vor estompa vizibil dupa aproximativ 6 sedinte de carboxiterapie. Nici unei femei nu ii place sa aiba acel aspect zbarcit al pielii, iar cu ajutorul acestei metode vergeturile isi vor pierde acea culoare alba, pielea devenind mai omogena. Acest lucru este valabil si pentru cicatricile aparute pe sani sau pe abdomen ce pot fi estompate cu succes.

Persoanele care se lupta cu obezitatea pot opta pentru injectii cu dioxid de carbon. Slabirea si ingrasarea brusca necesita tratament pentru vergeturi , deoarece in aceste cazuri acestea apar cel mai des. Carboxiterapia dilata vasele, dioxidul de carbon este absorbit cu usurinta de catre sistemul nostru sanguin, este apoi eliminat prin urina sau respiratie si are ca rezultat reducerea tesutului adipos si arderea celulelor grase.

Pe masura ce inaintam in varsta ridurile devin o problema in plus din punct de vedere estetic. Desi se foloseste destul de des varianta de acid hialuronic, si carboxiterapia poate fi de ajutor. Injectiile cu dioxid de carbon asigura o circulatie mai buna a oxigenului prin vasele de sange, intinerind celulele pielii. In cazul ridurilor este nevoie de un numar mai mare de sedinte, circa 12 sedinte, insa acestea se vor estompa vizibil. Si in aceeasi categorie putem incadra si varianta de tratament pentru cearcane. O buna oxigenare a pielii contribuie si la estomparea cearcanelor care au un aspect inestetic.

Ca in cazul oricarei proceduri exista si contraindicatii, insa acestea nu sunt unele excesive. Fie ca s-a ales aceasta metoda ca si tratament pentru vergeturi, impotriva ridurilor, penru revigorarea sau intinerirea pielii, persoanelor care sunt supuse unei astfel de proceduri, dupa administrarea injectiilor, li se recomanda a nu face baie sau dus timp de 4 ore si nici sa efectueze exercitii fizice timp de 2 ore.


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0