Toxina botulinica

  • botox pret

Odata cu trecerea timpului, pielea isi schimba aspectul, textura, elasticitatea; ridurile apar inevitabil pe chipul nostru, iar toxina botulinica reprezinta solutia pentru stergerea a cel putin 10 ani de pe chipul nostru.

Ridurile dinamice – de expresie sunt produse de contractura musculaturii de sub piele de fiecare data cand zambim….radem…. ne incruntam…

Prin injectarea toxinei botulinice se blocheaza, in mod reversibil, impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala, raspunzatoare de ridurile de expresie; astfel, muschii la nivelul carora se injecteaza toxina botulinica se relaxeaza, pielea se intinde, iar musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal.

In estetica se foloseste, in general, la nivelul etajului superior al fetei: cel mai frecvent pentru ridurile orizontale de pe frunte, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului (“laba gastii”); se poate folosi si pentru etajul inferior al fetei,dar cu prudenta, pentru ridurile periorale, liniile marionete, tremuratul barbiei, benzile de la nivelul m. platisma.

Procedura este simpla, sigura si presupune injectarea cu un ac fin a unei cantitati minime de substanta; tratamentul dureaza 10-15 minute, iar efectul incepe sa apara in aproximativ 7-10 zile post-injectare.

Aceasta bacterie produce 7 tipuri de toxina botulinica, doar doua dintre ele fiind disponibile pe piata. Una dintre ele este cea de tip B, pe care noi o cunoastem sub denumirea de Botox. Daca veti cauta informatii si pret Botox, cu siguranta veti gasi toate cele necesare cu un singur click sau apel telefonic la clinicile specializate.

Injectiile cu acest tip de toxina presupun selectia corecta a muschilor si stabilirea dozei adecvate, ce are ca rezultat reducerea spasmele muschilor fara a determina paralizia completa a acestora. Efectul toxinei se va observa undeva intre 2-14 zile, si dureaza in medie aproximativ 3 luni. Pentru ca efectul acesteia sa se mentina este nevoie de reinjectarea periodica. 

Contraindicatii

  • persoanele insarcinate si care alapteaza;
  • persoanele cu tulburari psihice;
  • persoanele cu afectari neuromusculare;
  • persoanele cu boli neurologice;
  •  persoanele cu tulburari date de tumori cerebrale.

Efecte adverse

  • durere;
  • sangerare usoara;

Aceste efecte adverse sunt insa temporare.

Desi in general femeile sunt cele ce optau foarte mult pentru aceasta interventie, in prezent si barbatii folosesc destul de des injectiile cu Botox. La acestia cantitatea folosita ca tratament pentru riduri va fi mai mare decat cea la femei, avand in vedere ca au o masa musculara mai mare decat acestea.

Ca pret Botox-ul a devenit destul de accesibil, luand in considerare efectele avute ca rezultat. Ca si procedura, injectia nu este una dureroasa, insa daca exista pacienti mai sensibili li se va aplica o lotiune anestezica inainte.

In timp, liniile si ridurile din jurul zonelor tratate vor deveni mai putin pronuntate, pielea va fi mai neteda la suprafata, astfel incat nici un pret pentru Botox nu va parea prea mare pentru a avea o piele mereu tanara.

<

The footer area here is fully widgetized, with widgets appearing in one, two, as well as three columns. Insert as many as you’d like, or none at all; it’s completely up to you.